الارز بالحليب

الماني

:: عضو متألق ::
أوفياء اللمة



النهارده هقدم ليكم وووصفه سهله جداااا ولذيذه فى نفس
الوقت وكلنا بنحبها كبار قبل الصغار

ولو جربتيه هتلاقيه احلى من الجاهز واضمن


المقادير
icon.aspx

]

حليب
-سكر حسب الرغبتك
-كيس فانيليااو نصف ملعقه صغيره
-فنجان ارز صغير
-5 ملاعق كبيره قشطه
- مكسرات زى ما تحبى او اللى موجود عندك
طريقه التحضير
نغسل الارز جيدا ثم نضعه على النار مع نصف كوب ماء
(ممكن نستغنى عن الخطوه دى بنقع الارز قبلها بنصف ساعه)

حتى يتشرب الارز مقدار الماء ثم نضيف حليب
مع الاستمرار فى التقليب

نستمر فى التقليب بين وقت لاخر
(لازم متابعه مستمره حتى لا يفورالحليب ولعدم التصاق الارز)
بعد شويه هتلاقى ان الحليب بدا فى التكاثف من نشاء الارز فى الوقت ده نضيف السكر
والقشطه والفانيليا


(لم اضيف السكر من قبل لانه مع غليانه مع الحليب يصبح مايل للاصفرار)
[cente
حتى يصبح القوام متماسك نسكب الارز فى الاطباق المناسبه
ونتركه فى الثلاجه لمده 2 ساعتين حتى يصبح طعمه الذ
وبعدين نضيف له المكسرات




 
السلام عليكم
شكرا لك على الموضوع الجميل والمفيد
بارك الله فيك على الإفادة بموضوعك هذا
واصل تميزك وتألقك
بانتظار جديدك بفارغ الصبر
والقادم أجمل
تحياتي لك

 
اسم هذا الطبق هو المحلبي
ويديروه ناس التلاغمة بزاف

 
بارك الله فيكم و لكل منطقة لها تسميات مختلفة
 
salam alikem ana jarabtou kan jamil w ladid zawji habou ktir w ana kaman
 
machkour ktiiiiiiiiiiiiiiiiir
 
اسعدني مروريك
 
شكراااا على المجهود
 
تنبيه: نظرًا لتوقف النقاش في هذا الموضوع منذ 365 يومًا.
قد يكون المحتوى قديمًا أو لم يعد مناسبًا، لذا يُنصح بإشاء موضوع جديد.
العودة
Top Bottom