كريمه الزبده كريمه لذيذه وبتدخل فى كتير من التورتات كحشو وتزيين طبعا هى دسمه الى حد ما بس انا بحبها جدا جدا طبعا نجهز كيكه شيكولاته زى ما عملناها فى اول الملف
انا حبيت اعمل تزيين مختلف للتورته من اختراعى وطلع رائع عملت ايه جبت شيكولاته خام مبشوره حوالى كوب ونص ووضعتها فى قدر استانلس وبعدين وضعتها فى طاسه بيها ميه وسيحتها على حمام مائى هكذا
وبعدين جبت ورق الزبده ووضعت عليه الشيكولاته
ووزعتها بملعقه فرشتها عالورقه هكذا
وتركتها حوالى خمس دقائق فى الرف تحت الفريزر تتماسك فقط ولكن لا تجمد حتى يسهل تقطيعها هكذا انا استخدمت شكل النجمه طبعا ننزعها بخفه وبشويش حتى لا تتكسر لانها حتكون لا زالت لينه
وبعدين نتركها تكمل تجميد فى التلاجه
ونأتى لعمل الحشوه مقاديرها
ثلثين كوب سكر بودره منخول تلت مرات كوب زبده لينه وليست سايحه ربع كوب لبن لتليينها فانيليا 2 ملعقه كاكاو باودر كبيره وممكن تبقى بدون كاكاو على حسب الذوق
نخفق الزبده الى ان تتحول للشكل الكريمه
نضيف السكر البودره على مرتين ونخفق ثم نضيف الفانيليا والكاكاو واللبن ونخفق جيدا الى ان يتحول الخليط للشكل الكريمى المتماسك
نتركها فى التلاجه ربع ساعه تتماسك وبعدين نقسم الكيكه ونضع جزء من الكريمه ونا اضفت حبوب الشيكولاته فيها هكذا
بدايه الجناش هو نوع من الكريمه عباره عن شيكولاته وكريمه خفق وزبده و تحضر وتستخدم بطريقه الصب على التورته او نتركها فتره تجمد فى التلاجه ونضعها فى كيس التزيين ونزين بها مقادير الجناش انا استخدمت شيكولاته بيضاء ولونتها المقادير كوب ونص شيكولاته مبشوره بيضاء كوب كريمه لبانى(كريمه الخفق للحلويات) ملعقه زبده ملون طعام احمر او اى لون تفضليه الطريقه نغلى كوب الكريمه ونرفعه من عالنار ونضيف عليه الشيكولاته المبشوره ونتركها تسيح وبعدها نضيف الزبده ونترك الخليط يبرد تماما ولكن لا يتجمد يكون على شكل سائل وبعدها نضيف ملون الطعام نقطه نقطه الى ان نصل للون المطلوب ونتركها جانبا طريقه كريمه الباتسيير مقاديرها ثابته انما طريقتها تختلف كلا حسب طريقته وهذه هى اسهل طريقه له والمقادير هى كوب وربع لبن بيضه كامله صفار بيضتان ربع كوب سكر بودره ملعقه كبيره دقيق ملعقه كبيره نشا فانيليا انا وضعت كل المقادير معا فى الخلاط وبعدها وضعتها عالنار مع التقليب المستمر المستمر المستمر مثل المهلبيه الى ان يتكاثف الخليط بعد عشر دقائق تقريبا وننزله من عالنار ونتركه يبرد ونضيف عليه ملعقتان من روح الفراوله وهذا شكله
نتركه جانبا هو والجناش ونأتى للتزيين انا استخدمت شيكولاته بيضا وسيحتها فى حمام مائى وقسمتها نصفين نصف تركته ابيض وفردته وعملت نفس الطريقه فى التورته السابقه وقطعته بقطاعه هكذا
والنصف الاخر لونته بلون احمر بنفس درجه الجناش ايضا
وفردته ايضا وقطعته بنفس الشكل السابق الجزء الاحمر نقط عليه شيكولاته بيضا والابيض نقط عليه شيكولاته حمرا اسفه الصوره اتمسحت نأتى للكيكه قسمتها نصفين ووضعت الكريم باتسيير
وقطع من الفراوله هكذا
وقفلت الكيكه وغلفتها وراعيت ان يكون سطحها املس ومتساو ووضعتها على شبك سلك لانى حصب عليها الجناش ونضع تحتها صينيه او طبق بلاستيكى
واحضرت ورق بلاستيك ووضعته على منتصف الكيكه هكذا حتى يكون الجناش على نصف منها فقط هكذا
ونبدأ بصب الجناش
ونتركه على السلك يصفى وندخله التلاجه يتماسك وهنا بعد ان تماسك
كريمه البارفان كريمه رائعه جدا ونا بحب استخدمها كحشوه وهى سهله جدا جدا جدا وشبيهه بالموس الفرق بينهم انها بتكون بالجيلاتين انما الموس حتشوفوه فى التورته القادمه مقادير كريمه البارفان كوب ونصف كريم باتسيير محضر (طبعا عرفنا طريقته سابقا) ظرفان دريم ويب او ثلث كوب ملعقتان جيلاتين بدون نكهه مذوبان فى ربع كوب ماء ساخن ونتركه يدفأ ثلاث ملاعق لبن مثلج فانيليا ملعقه روح اللوز ويمكن استبداله بروح الفواكهه اى طعم تفضليه الطريقه نخفق الدريم ويب مع اللبن خفق بسيط ونضيف كوب الكريم باتيسير المعد سابقا ونخفق الى ان يتماسك الخليط ويصبح بقوام الكريمه نضيف الفانيليا وروح اللوز والجيلاتين ونخفق مره اخرى ونتركه فى الثلاجه ربع ساعه قبل الاستخدام انا استخدمت كيكه مربعه قسمتها نصفان ووضعت كريمه البارفان ومعها فواكهه
ووضعت النصف الاخر من الكيكه واغلقتها وغلفتها بالكريمه