كيكه الجيلى بالصوووور

mamouka

:: عضو فعّال ::
أوفياء اللمة
يالا نبدأ بالمقادير
4 بيض
3 كوب دقيق
2 كوب سكر
1 كوب لبن
1/4 كوب زيت
1 باكيت فانيليا
1 باكيت بكينج باودر
3 كيس جيلى فراوله
5 صوابع موز

ثانيا : الطريقه ::

اولا يتم تحضير الكيك

نضع ال 4 بيض في المضرب

01260802640.jpg




ثم نضربهم كويس جدااااااااااااااااااااااا لكى يصبحوا هكذا

11260802640.jpg




ثم ال 2 كوب سكر ونضرب كويس اوووووووووى

21260802640.jpg




ثم نضع الزيت

31260802640.jpg




ثم نضع الدقيق وطبعا بنكون غيرنا القطعه بتاعت العجانه ونحط ايلي بتعجن بدل المضرب

41260802640.jpg




واثناء وانا مشغله العجانه ازود اللبن

51260802640.jpg




اجهز بقا الصينيه وادهنها بقليل من الزيت

61260802640.jpg




واصب فيها العجين

71260802640.jpg




وادخل الفرن واكون قبلها مشغله الفرن من 10 دقائق
ودا شكلها اول ما خرجت ( وعلشان نعرف هيا استوت ولا لاء من الداااااااخل ( بغرس السكينه في المنتصف لو طلعت نظيفه يبقا استوست من الداخل لكن لو لسه فيها شويا عجين ادخلها تانى شوياا)

81260802640.jpg




ودا شكلها

91260802640.jpg


ثم اشيل الكيك من الصينيه واساوى الوش علشا ن لما اقلب الجيلي يكون مظبوط عليها
61260803139.jpg




ثانيا نحضر الجيليى :

نضع 2 باكيت الجيلي على 4 كوب ماء مغلى ونقلب دقيقتين ونطفى
11260803139.jpg




ثم في نفس الصينيه ايلي عملنا بها الكيك نقطه الموز
21260803139.jpg




ثم نضع عليه الجيلي
31260803139.jpg




وندخلو في الثلاجه لمده من 5 إلى 8 ساعات وانا سبتو 8 ساعات

وقبل ما اخرج الجيلي اكون مجهزه باكيت جيليى تانى على 2 كوب ماء مغلى علشان هاسقى بيها الكيك
ثم نسقي الكيك بالجيلي ونضعها قليلا في الثلاجه

ثم نخرج الجيلي الاولانى ايلي في الصينيه ونولع النار هاديه ونضع عليها الصينيه ولكن لس مباااااااااااشره نبعدها ( ودا علشان لما اقلبو يكون مظبوووووووووط يفك من تحت يعنى) لمده دقيقه او اقل كمان

اجيب الكيكه واحطها على الجيلي واروح اقلب

هايطلعلى المنظر دا ( بس طبعا ملحقتش اصور بقا غير وهيا متقطعه
lol.png
lol.png
lol.png
lol.png
lol.png


41260803139.jpg





ودا طبق لاول واحده هاترد عليا

51260803139.jpg




في انتظار تقيماتكم وتجااااااااااربك الناجحه إن شاء الله
 
جزاك الله خيرا
 
شكرا على المرور
 
مشكورة اختي
 
مشكووووووووووووووووووووورة
 
توقيع نبض الحياة
تنبيه: نظرًا لتوقف النقاش في هذا الموضوع منذ 365 يومًا.
قد يكون المحتوى قديمًا أو لم يعد مناسبًا، لذا يُنصح بإشاء موضوع جديد.
العودة
Top Bottom