كعكة الشطرنج

أميرة سليم

:: عضو فعّال ::
أوفياء اللمة
عجينتي انا اخذتها من فترة من المنتدي
وعملت فيها شوية تعديلات عشان تنفع معايا
وهي عجينة العشر دقايق بس معايا
مابقتش عشر دقايق بقت 2 ساعتين 3 ثلاثة
كتير يعني عشان تخمر وتبقي احسن واحلي
وفعلا كل مابتقعد بتبقي روووووووووووووعة ماشاء الله


تعالو شوفو






المقادير





اولاااااااااااااااااااااا



2 كوب لبن(حليب) دافي دايب فيه معلقتين كبار خميرة فورية
ومعلقتين كبار سكر يتقلبو كويس حتي يدوب السكر والخميرة
ومتروكيين عشر دقائق حتي تتفاعل الخميرة في مكان دافئ




ثانياااااااااااااااااااااااا




2 كوب دقيق منخول
2 فنجان سكر فنجان (قهوة الصغير)
ذرة ملح


ثالثااااااااااااااااااااااااااااا


3 كوب د قيق منخول


ونص كوب زيت وبزد عليه معلقة كبيرة كمان زيت





الطريقة





بعد ان تخمر الخميرة وتتفاعل كويس
اضيف عليها مقادير ثانيا واسيبهم من نص ساعة ل 3\4 ساعة كده لحد ماتخمر


0apCuI12080921.jpg




وبعدها اضيف المقادير رقم ثلاثة واعجن كويس اوووووووووووووووووووووووووووووووي


لحد ماتتكون معايا العجينة المتماسكة الطرية
وبعدها بنص ساعة اقوم بتشكيلها وهي مغطاه وبعد التشكيل
برضو اغطيها واتركها تخمر حوالي ساعة كده وبعدها ادخلها فرن جاهز
اه قبل ماتدخل الفرن بكون محضرة بيضة مخفوقة بلبن وادهن الوجه وادخلها الفرن



6HVM9w12080806.jpg


انا اولا استخدمت نص العجينة بس ثاننيا قسمت اللي عملتها نصيين واحد خليته ابيض زي ماهو والجزء التاني ضيفت عليها بودر كاكاو منخول عادي خالص ع العجين اللي عملتها واعجن كويس اوي وان حسيت انها ماسكة شوية وبتمسك في الايد بزود شوية زيت عشان العجينة تتماسكثالثا انا خمرت العجينة بعد المقادير الاولي حوالي ساعة ونص تقريبا ويمكن اكترعشان مااطولش بعد التشكيل كتير وتاخد الشكل كويس




VJXG3q12100840.jpg
[/CENTER]




roCZd512100840.jpg



انا حضرت شيكولاته وسيحتها في الزبد


بقيت اقطع قطع صغيرة جداااااااااااااااااااااا من العجين


وكورتها وحشيتها بالشيكولاته بس ماقفلتهاش علي طول سبتها شوية


في الهوا عشان تتماسك شوية عشان اعرف اقفل العجين من غير مايتبهدل


بالشيكولاته وبعدها غلفتها كويس


هتلاحظو انا عملت في الاتنين البني والبيضاء



p4Ajby12100841.jpg



وبعدها رصيتها في صينية التوست او قالب التوست
واحدة (كرة)بيضا واخري بني هكذا لحد مااكتمل الصف الاول



hWFTLD12100841.jpg




y9nKtl12100841.jpg



وبعدها عملت صف تاني وخليت فوق الابيض بني والبني فوقه ابيض


بنفس الترتيب ونفس الرصة واحدة بني واخري بيضاء وهكذا




8S6tkH12100841.jpg



ونفس الموضوع صف تالت واخير بنفس الطريقة



YM0neB12100842.jpg




YM0neB12100842.jpg





IGo7ZR12100842.jpg




ZWawfC12100842.jpg



وبعد ماخلصت سبتها تخمر حوالي تلت ساعة بس
عشان مايروحش الشكل وبعدها دهنتها باللبن
وبعدها دخلتها الفرن الجاهز سابقا وخبزتها لحد
مااديت اللون الذهبي الجميل واستوت


ملحوظة
(انا عملت ثلاثة فقط من الصفوف عشان كنت واخدة بالاعتبار انها
لسة هتخمر وكمان هتعلي عند السوا )


وده شكلها بعد ماخرجتها من الفرن



F7lzWN12100843.jpg




yi1oCu12100843.jpg





Uve6kH12100843.jpg



وهنا حبيت اوريكم لونها لما قلبت الصينيه عشان احطها
بعد كده في طبق التقديم



39SfBQ12100844.jpg



وهنا بقي شكلها في الطبق
ماشاء الله شكلها يغيري وجميل



a8czWO12100844.jpg




JGUgDR12100844.jpg



هنا حبيت اصورها بعد مااقطعتها عشان تشوفو شكلها





tzi9wK12100845.jpg




WLZl4r12100845.jpg




AwguQI12100846.jpg
 
تنبيه: نظرًا لتوقف النقاش في هذا الموضوع منذ 365 يومًا.
قد يكون المحتوى قديمًا أو لم يعد مناسبًا، لذا يُنصح بإشاء موضوع جديد.
العودة
Top Bottom