شاورما الدجاج بالخبز الصاج بيتي 100 %

  • كاتب الموضوع كاتب الموضوع amn23
  • تاريخ النشر تاريخ النشر

amn23

:: عضو مُشارك ::

شاورما الدجاج بالخبز الصاج بيتي 100 % يممميمممميممم رووووعه



بسم الله نبدأ

المقادير

لخبز الصاج

2 كوب دقيق أبيض منخول
ذرة ملح
1/2 ملعقة صغيره خميره
3 ملاعق زيت
ماء دافئ للعجن ( من 1/2 كوب الي أقل من كوب بدون معيار )

للشاورما

صحن أرجل دجاج ( يمكن استخدام الوراك كامله بس انا بفضل الارجل لانها اسهل انك تخليها من العظم)
ملح و فلفل اسود و بهارات شاورما و بابريكا و عصير ليمونه كبييييييييييييره و 2 ملعقه كبيره خل
بصله كبيره مقطعه جوانح
1 ملعقه كبيره سمن

للصوص
2 ملعقه كبيره زبادي
2 ملعقه كبيره مايونيز
2 ملعقه كبيره كاتشب
رشة خفيفه ملح

شرائح من الخس و الطماطم و الخيار المخلل

الطريقه

أولا الخبز الصاج

نضع جميع المقادير الجافه معا
و نخمر الخميره في شوية سكر و ميه دافيه لمدة 10 دقائق
ثم نضع الزيت علي الدقيق و نفركه بالاصابع لتوزيعه في الدقيق كويس
ثم نضع الخميره
و نعجن بالماء الدافئ شويه شويه و نعجن كويس و كل ما عجنتي يكون احسن
حتي تتكون عندك عجينه طريه بتلصق باليد ( و ده عادي جدااا)
و العجينه تشبه عجينة الفطاير
تترك لتخمر لمدة ساعتين
يرش سطح نظيف بالدقيق و تقطع العجينه الي 8 قطع بحجم اكبر من البيضه الكبيره (او حسب الرغبه)
تفرد بالنشابه

a241000aa7e57b9fe80ebecfddd317af.jpeg


ثم ترفع باليد بحرص حتي لا تتقطع و ينزل عنها الدقيق الزائد هكذا


11eb4565f36fd05c128b774f9515de2c.jpeg


ثم نضعها علي الصاج و علي نار متوسطه و يدهن الصاج بالزيت الخفييف
و يمسح بعد كل خبزه

3f894abe73d5746d41b5b50453e2d4fb.jpeg


و اول ما تكون الفقاعات زي الصوره اللي فاتت تقلب علي الجهه الثانيه

2bad3b25b993455f9c56a2fc868ca9cb.jpeg


و نشيلها علي فوطه نظيفه او طبق و تغطي فورا حتي لا تجف و تظل طريه
و دي بعد ما خلصنا الخبز

0b3a86a506dfa027c0ad603992a2be84.jpeg



نيجي للشاورما

نخلي ارجل الدجاج ( شيلي الجلد ثم شقي كل رجل بالسكين بالطول و افصلي اللحم عن العظمه اللي بالوسط )
و دي صورتها بعد ما خليناها من العظم و مغسوله جيداااا

6ac2722b65dd2f045f9f22f56e2b0df8.jpeg


ثم تقطع شرائح طوليه
و تتبل بالملح و الفلفل الاسود و البابريكا و بهارات الشاورما ( واذا ما عندك بهارات الشاورما استخدمي البهارات العاديه المشكله ) و عصير الليمون و الخل
و تترك في التتبيله من بالليل لتاني يوم أو لا تقل عن 5 ساعات

6b2faeab8a9ae46c57776a8359f489c4.jpeg


ثم نضع السمن في القدر علي النار و البصل

dfd9daa9afec8fc846becb997c324968.jpeg


و يقلب ثم نضع الدجاج

620c94ced213766ab3cf11cd439f4582.jpeg


يقلب وتغطي و تترك علي نار هادئه حتي يستوي ( هينزل ميه و يمتصها )

80b2c811978f647a5ee540691ae611c1.jpeg


نأتي لعمل الساندويتشات

نخلط مقادير الصوص معا

و ندهن الخبز بالصوص جيدااا و نضع كميه من الشاورما و البطاطس المحمره و الخس و الطماطم و الخيار المخلل



و يلف رول و يغلف كل ساندويتش بالورق و تقدم ساخنه



و دي كمان

e96b278b7691f3949a55cdc362fe5044.jpeg








أتمني تعجبكم و تجربوها ان شاء الله

و بالهنا و العافيه




أتمني تعجبكم و تجربوها ان شاء الله

و بالهنا و العافيه
 
آخر تعديل بواسطة المشرف:
ممممممممممممم تشهي انا نموت على الشوارما
يعطيك الصحة حبيبتي على هاد الوصفة الراااااااااائعة
 
يعطيك الصحة
باينة بنينة
 
shoukran ala shawarma li tshahi
 
الف شكر اختى
 
بنينة بزززاف
يعطيك الصحة
 
يعطيك الصحه اختي

هايله وخفيفه

ان شاء الله اجربها عن قريب

وصفه تستاهل التقييم

وشكرااااا
 
merciiiiiiiiiiiiii
 
العودة
Top Bottom