صينية اللحم المفروم و البيشاميل بالصور

*/نهال/*

:: عضو مثابر ::
13761136251911909018.jpg





المقادير~~




نص كيلو لحم مفروم


بصلة مفرومة


صلصة بيتزا أو معجون طماطم


بهارات - ملح


بطاطس مسلوق (الكمية حسب الرغبة) + شويه حليب


بقدونس مفروم


3 أكواب حليب


3 ملاعق كبيرة دقيق


جبن موزاريلا او رومى



الطريقة~~



نعمل اللحم المفروم بتحمير البصل ثم اضافة اللحم المفروم والبهارات
مع تفتيته حتى ينضج وينشف.. يضاف الملح.


- نضيف قليلا من الصلصة الى اللحم، حتى يصبح لونه محمر..
(بس نغير لونه بدون اى سوائل فيه)


- نهرس البطاطس البطاطس مع الحليب والملح والبقدونس ونشكله كرات،
عددها يكفي لتغطية الصينية.


- نعمل الباشاميل


الدقيق يحمر فى السمن و يصفر لونه بسيط و نضيف اللبن فيه مع التحريك المستمر
ثم وضعه على النار وتحريكه حتى يغلظ لازم سميكه و متنسوش الملح و الفلف الابيض


- في صينية نضع اللحم المفروم ثم نصب الباشاميل فوقه،
ثم نصف البطاطس فوق الباشاميل.


- نرش الجبن ثم ندخلها في الفرن..


اللحم المفروم بصلصه البيتزا



84917509268419043.jpg


نضع طبقه البشاميل


6595087811207648526.jpg

كوري البطاطس و رصيها فوق البشاميل



8224528401542351869.jpg

و رشي فوقها الجبن الرومى او الموتزاريلا



336222800903498161.jpg


وهذا الشكل النهائى



13761136251911909018.jpg


منقول
 
مممممممممممممممممم هايلة يعطيك الصحة
ميغسي حنونة
 
شكرا black heart
 
يمممممممممممممممممم
مرسي ختي
 
العودة
Top Bottom