صينية اللحم المفروم و البيشاميل بالصور

*/نهال/*

:: عضو مُتميز ::
إنضم
28 جويلية 2011
المشاركات
604
الإعجابات
22
النقاط
17
#1





المقادير~~




نص كيلو لحم مفروم


بصلة مفرومة


صلصة بيتزا أو معجون طماطم


بهارات - ملح


بطاطس مسلوق (الكمية حسب الرغبة) + شويه حليب


بقدونس مفروم


3 أكواب حليب


3 ملاعق كبيرة دقيق


جبن موزاريلا او رومى



الطريقة~~



نعمل اللحم المفروم بتحمير البصل ثم اضافة اللحم المفروم والبهارات
مع تفتيته حتى ينضج وينشف.. يضاف الملح.


- نضيف قليلا من الصلصة الى اللحم، حتى يصبح لونه محمر..
(بس نغير لونه بدون اى سوائل فيه)


- نهرس البطاطس البطاطس مع الحليب والملح والبقدونس ونشكله كرات،
عددها يكفي لتغطية الصينية.


- نعمل الباشاميل


الدقيق يحمر فى السمن و يصفر لونه بسيط و نضيف اللبن فيه مع التحريك المستمر
ثم وضعه على النار وتحريكه حتى يغلظ لازم سميكه و متنسوش الملح و الفلف الابيض


- في صينية نضع اللحم المفروم ثم نصب الباشاميل فوقه،
ثم نصف البطاطس فوق الباشاميل.


- نرش الجبن ثم ندخلها في الفرن..


اللحم المفروم بصلصه البيتزا





نضع طبقه البشاميل



كوري البطاطس و رصيها فوق البشاميل




و رشي فوقها الجبن الرومى او الموتزاريلا





وهذا الشكل النهائى





منقول
 

Black heart

:: عضو فعّال ::
إنضم
1 جويلية 2011
المشاركات
2,223
الإعجابات
43
النقاط
317
#2
مممممممممممممممممم هايلة يعطيك الصحة
ميغسي حنونة
 

rima29

:: عضو فعّال ::
إنضم
17 مارس 2010
المشاركات
2,820
الإعجابات
168
النقاط
79
#4
يمممممممممممممممممم
مرسي ختي
 

MĺŹǾ žĕĥÔŖ

:: عضو بارز ::
إنضم
27 أكتوبر 2009
المشاركات
6,876
الإعجابات
5,814
النقاط
351
#5
foooooooooooooooooooooooooor hanonaaààà

rabi y5alik 5arjààlakk haàààylaaaaaaaaaaaa
 
Top