حلوئ مائدة السهرة لرمضان المبارك واش رايك؟

الحالة
مغلق ولا يسمح بالمزيد من الردود.

imen_31

:: عضو مُتميز ::
إنضم
29 جويلية 2008
المشاركات
781
نقاط التفاعل
6
النقاط
17
أقدم لكم اليوم بعض الحلويات المقليه اللذييييييذه
و هي علي التوالي اللقيمات و بلح الشام و أصابع زينب
و أتمني أن تنال اعجابكم

منقوول


بسم الله نبدأ


أولا : اللقيمات ( أو العوامات أو لقمة القاضي أو الزلابيا )


icon.aspx



المقادير


1 كوب دقيق منخول
1 ملعقه كبيره حليب بودره
ذرة ملح
1 ملعقه كبيره سكر بودره
1/2 ملعقه صغيره خميره
1 بطاطس مسلوقه و مهروسه ناعم
ماء دافئ للعجن



شيره
( 2 كوب سكر + 1 كوب ماء + عصير نصف ليمونه صغيره كلها علي النار و تقلب حتي تغلي ثم نضع القليل من الفانيليا و تترك لتغلي لمدة 10 دقائق ثم تترك لتبرد بالثلاجه)



الطريقه


نضع علي الخميره القليل من السكر و الماء الدافئ و تترك لتخمر لمدة 10 دقائق
نضع الدقيق و الملح و الحليب و السكر البودره و تقلب ثم نضع البطاطس و تفرك بالأصابع لتوزيعها في الدقيق كله
ثم نضع الخميره اللي خمرناها مسبقا و نعجن بالماء الدافئ لغاية ما تحصلي علي عجينه لينه غير متماسكه و غير سائله و كل ما تعجني فيها يكون أحسن
و ده شكل العجينه قبل التخمير



189273_1240852669.jpg



و تترك لتخمر لمدة 1/2 1 ساعه تقريبا أو حتي يتضاعف حجمها
و دي صورة العجينه بعد التخمير



189273_1240853619.jpg



نسخن الزيت و نخلي النار هادئه و نشكلها باليد نضغط علي العجين باليد اليسري و نأخذ العجينه بالملعقه الصغيره و نسقطها بالزيت ( و يجب تغميس الملعقه بالزيت حتي لا تلتصق بها العجين أثناء تشكيل اللقيمات)


189273_1240853736.jpg



و تفضلي تقلبي باستمرار حتي تحمر من جميع الجهات
و تنشل من الزيت و نضعها في القطر أو الشيره البارده
( و يجب أن تكون الشيره تقيله حتي تطلع اللقيمات مقرمشه)



و دي صورة اللقيمات و هنا رشتها بالسمسم(ممكن ترش بجوز الهند أو الفستق المجروش) حسب الرغبه


189273_1240853976.jpg



و دي صوره فتحت واحده علشان تشوفوها من الداخل فاضيه مش عجين


189273_1240854451.jpg



و ده الشكل النهائي


189273_1240852530.jpg


ثانيا : بلح الشام


189273_1240854620.jpg


المقادير


1 كوب دقيق منخول
1 كوب ماء
1 ملعقه صغيره ممسوحه بيكنج بودر
ذرة ملح
2 بيضه
1 ملعقه كبيره زبده


الطريقه


نضع الماء في قدر علي النار و نضيف الملح و الزبده حتي الغليان


189273_1240854699.jpg


نضع البيكنج بودر علي الدقيق
أول ما يغلي الماء نضع الدقيق و نقلب جيدا حتي تتكون العجينه


189273_1240854905.jpg


تترك لتبرد لمدة 1/4 ساعه ثم يرب البيض بالشوكه مع القليل من الفانيليا و يضاف للعجين

189273_1240855216.jpg


و يخلط بالعجان الكهربي حتي يمتزج الخليط جيدا

189273_1240855409.jpg


ثم يوضع القمع الخاص ببلح الشام في كيس حلواني ثم نضع العجين داخل الكيس

189273_1240855858.jpg


و يشكل بلح الشام في الزيت و يكون الزيت بارد(يعني تشغلي النار و تبدأي علي طول التشكيل مش تستني لما يسخن و تخلي النار متوسطه ) و يقلب باستمرار حتي يحمر من جميع الجهات
و دي الصوره أول ما شكلت بلح الشام في الزيت


189273_1240855945.jpg


و دي بعد ما بدأ الزيت يسخن
شوفي ازاي نفش بلح الشام


189273_1240856105.jpg


و بعد ما يحمر ينشل من الزيت و يوضع في الشيره البارده المذكوره سابقا
و يرش بجوز الهند ( حسب الرغبه)


189273_1240856175.jpg

ثالثا : أصابع زينب


189273_1240856436.jpg



المقادير


1 كوب دقيق منخول
1/2 كوب دقيق سميط ناعم
1 ملعقة كبيره سمن
1/2 ملعقه صغيره خميره
1/3 كوب ماء دافئ


الطريقه

نضع الخميره + شوية سكر و ماء دافئ و تترك لتخمر لمدة 10 دقائق
نخلط الدقيق + السميط + السمن جيدا
ثم نضع الخميره و تعجن بالماء الدافئ جيدا حتي نحصل علي عجينه متماسكه

189273_1240856528.jpg


و تترك لتخمر لمدة 1/2 1 ساعه
و دي صورة العجينه بعد التخمير

189273_1240857013.jpg


تشكل كرات صغيره و تفرد كل كره علي مصفاه مع الضغط عليها لتأخذ شكل المصفاه

189273_1240857101.jpg


و تبرم لتأخذ شكل الأصابع مع الضغط القليل في نهاية اللفه حتي لا تفتح معاكي أثناء القلي
و دي شكلها قبل القلي

189273_1240857213.jpg


و تقلي في الزيت الساخن و تكون النار متوسطه و تقلب حتي تحمر من جميع الجهات
ثم تنشل من الزيت و توضع في الشيره البارده و تصفي منها و تقدم

189273_1240857334.jpg

رابعاً: المشبك


189273_1242672710.jpg


المقادير


1 كوب دقيق منخول
1/2 كوب نشاء
1/2 ملعقه صغيره خميره
ماء دافئ حسب العجن ( تقريبا من 1 كوب ماء قد يزيد و قد يقل)
ذرة ملح


شيره ( 2 كوب سكر + 1 كوب ماء + عصير 1/2 ليمونه كلها علي النار حتي ذوبان السكر و الغليان و تهدأ النار و نضع القليل من الفانيليا و تترك علي نار هادئه لمدة 10 دقائق لتتقل ثم نضعها بالثلاجه لتبرد)


الطريقه


نضع ملعقة صغيره سكر علي الخميره و القليل من الماء الدافئ و تترك لتختمر لمدة 10 دقائق
ثم نضع الدقيق + النشا + ذرة الملح و تقلب معا
ثم نضع الخميره
و يعجن بالماء الدافئ حتي نحصل علي عجينه رخوة سائله في كثافة الطحينه تقريبا
و هذه شكل العجينه


189273_1242673094.jpg


تترك لتختمر في مكان دافئ لمدة 1 ساعه أو حتي يتضاعف حجمها
ثم نضع العجينه في علبة الكاتشب ( و ممكن أستخدام براد الشاي أو القمع )
أنا بستخدم علبة الكاتشب لانها أسهل في التشكيل
و هذه صورتها للي ما يعرفها


189273_1242673671.jpg


ثم نضع الزيت علي النار و لما يسخن ( مش يغلي )نشكل المشبك دوائر متداخله مثل الصوره


189273_1242673856.jpg


و ترش بالزيت و تقلب حتي تحمر من الجهتين
ثم تنشل من الزيت و نضعها بالشيره البارده ( و يجب ان تكون الشيره بارده و ثقيله )
و دي الصوره بعد الانتهاء من المشبك


189273_1242673958.jpg




ثانيا : القطايف المقليه : --


189273_1242674310.jpg


المقادير


2 كوب دقيق منخول
1 كوب دقيق سميط ناعم
رشة ملح
1 ملعقه صغيره خميره
2 ملعقه صغيره بيكنج بودر
3 كوب ماء دافئ أو حسب العجن


الطريقه


نخمر الخميره بالقليل من السكر و الماء الدافئ لمدة 10 دقائق
نضع المكونات الجافه علي بعض
ثم نضع الخميره و تعجن بالماء الدافئ حتي نحصل علي عجينه رخوه سائله
و شكلها يشبه شكل عجينة المشبك السابقه ( علشان كده انا ما صورتها )


189273_1242673094.jpg


و تترك لتختمر لمدة 1 ساعه أو حتي يتضاعف حجمها

نضع طاسه تيفال علي النار و نخلي النار متوسطه

و نصب العجينه بواسطة كبشه او فنجان في الطاسه

189273_1242674385.jpg


و تترك حتي تجف زي الصوره السابقه
و نشيلها علي ورق زبده
( يمكن دهن الطاسه من وقت لآخر بالزيت الخفييييييييييييييف جداااااااااااااا حتي لا تلتصق العجينه بها )
و ده شكل القطايف بعد الانتهاء من تشكيلها


189273_1242675075.jpg


و تحشي بالحشوه المرغوبه ( أنا حشيتها جبن كيري )
و دي صورتها بعد ما حشيتها
189273_1242675518.jpg


و تقلي بالزيت الحار و تسقي بالشيره

189273_1242674310.jpg
: الجبنيه: ---

189273_1242676139.jpg

المقادبر

1/4 1 كوب دقيق منخول
1 علبة قيمر صغيره ( أو قشطه )
2 حبة كيري ( أو ملعقه كبيره جبن جلاس )
1 بيضه
1 ملعقه صغيره ممسوحه خميره

الطريقه

نخلط البيضه + القيمر + الجبن بالخلاط الكأس
نخمر الخميره بالقليل من السكر و الماء الدافئ
نضع خليط الجبن علي الدقيق
و نعجن بالخميره حتي نحصل علي عجينه هشه و متماسكه

189273_1242675724.jpg

وتترك لتخمر لمدة 1 ساعه أو حتي يتضاعف حجمها

189273_1242675986.jpg

تفرد بالنشابه علي سطح مغبر بالدقيق و تقطع حسب الذوق

189273_1242676046.jpg

و تقلي بالزيت الساخن و نهدئ النار عليها وتقلب حتي تحمر من الجهتين
و تنشل من الزيت و نضعها بالشيره


و تقدم مرشوشه بجوز الهند

189273_1242676959.jpg


و بالهنا و العافيه
 
ـمممممممممممممممممم
لذيذة

www.almsloob.com-5dbd815e94.gif
 
مشكوووووووووووووورة حبيبتي
 
مممممممممممممممممم على حساب الحطة تبدو لذيذ مشكورة
 
شكرا

شكرا على الوصفات اللذيذة:angel_not:
 
شكرا على الوصفات الارئعة مرسيييييييي
 
وووصفه رائعه مشكورة حنونى
 
الحالة
مغلق ولا يسمح بالمزيد من الردود.
لإعلاناتكم وإشهاراتكم عبر صفحات منتدى اللمة الجزائرية، ولمزيد من التفاصيل ... تواصلوا معنا
العودة
Top